1. Όλα τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα είναι υποχρεωτικό να έχουν χάρτη της περιοχής λειτουργίας τους.

A. Ναι χωρίς καμία εξαίρεση.
Β. Όχι.
Γ. Ναι εφ' όσον η έδρα τους είναι δήμος με πληθυσμό μεγαλύτερο από 30.000 κατοίκους.

2. Κάποιο ραδιοταξί ύστερα από δρομολόγιο στην πόλη Β, επιστρέφει στην έδρα του (πόλη Α) και βρίσκεται κοντά στο χωριό Γ. Από τον δέκτη του (ραδιοσυσκευή) πληροφορείται ότι στο χωριό Γ κάποιος επιβάτης θέλει να πάει στην πόλη Β και ζητάει ταξί. Ο οδηγός του ραδιοταξί αυτού δεν επιτρέπεται να αναλάβει την μίσθωση γιατί βρίσκεται εκτός έδρας.

A. Σωστό.
B. Λάθος.

3. Οι ιδιοκτήτες ταξί είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν οδηγούς που έχουν ισχύουσα ειδική άδεια οδήγησης αυτοκινήτων ταξί. Η οδήγηση ταξί από οδηγούς που δεν έχουν την ειδική άδεια είναι παράβαση και για τους οδηγούς αυτούς και για τους ιδιοκτήτες.

A. Σωστό.
Β. Λάθος.

4. Ο οδηγός επιτρέπεται να θέτει σε λειτουργία ραδιόφωνο όταν το ταξί του είναι μισθωμένο;

A. Όχι.
Β. Ναι, αλλά σε χαμηλή ένταση.
Γ. Ναι εφόσον συγκατατίθεται και ο επιβάτης.

5. Επιτρέπεται ένα ταξί με χαλασμένο ταξίμετρο να διατίθεται για εξυπηρέτηση του κοινού;

A. Ναι.
Β. Απαγορεύεται αυστηρά.
Γ. Επιτρέπεται μόνο εφ' όσον έχουμε συνεννοηθεί με τον επιβάτη που πρόκειται να παραλάβουμε.

6. Τα μεικτά συνεργεία ελέγχου του κανονισμού λειτουργίας των αυτ/των ταξί και αγοραίων από ποιους αποτελούνται;

A. Από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Συγκοινωνιών .
Β. Από τροχονόμους.
Γ. Από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Συγκοινωνιών , αστυνομικούς υπαλλήλους και από εκπροσώπους των ιδιοκτητών και οδηγών αυτ/των ταξί αγοραίων .

7. Επιτρέπεται η άρνηση μίσθωσης;

A. Επιτρέπεται μόνο αν ο επιβάτης βρίσκεται υπό την επήρεια τοξικών ουσιών ή μέθης και δεν συνοδεύεται από άλλο νηφάλιο άτομο.
Β. Όχι
Γ. Επιτρέπεται εφ' όσον ο επιβάτης δεν πηγαίνει προς το μέρος που έχει τελικό προορισμό το ταξί.

8. Επιτρέπεται στον οδηγό ενός αγοραίου να διακόψει μια μίσθωση για προσωπικούς του λόγους;

A. Ναι με την συγκατάθεση των επιβατών.
Β. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση.

9. Απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο επιλογή εκτός από τις περιπτώσεις που μεταξύ των επιβατών που περιμένουν να μισθώσουν ταξί βρίσκονται τυφλοί ή ανάπηροι ή έγκυες, οπότε και είναι υποχρεωτική η προτίμησή τους από τους οδηγούς ταξί.

A. Σωστό.
Β. Λάθος.

10. Ο οδηγός Ε.Δ.Χ. αυτ/του έχει υποχρέωση να μεταφέρει πρόσωπα που χρειάζονται βοήθεια (όπως τραυματίες) και από ατυχήματα στα οποία ο ίδιος δεν έχει ανάμιξη.

A. Σωστό.
Β. Λάθος.
Επόμενο τεστ Προηγούμενο τεστ